Ajánlott termékek
India csodás ízei a konyhádban!
A garam masala az egyik legismertebb és legkedveltebb indiai fűszerkeverék, így ezzel a gluténmentes fasírtporral igazi autentikus ízvilágot csempészhetsz az ételedbe. Rizzsel, indiai mártásokkal és naan kenyérrel ízletes, kiadós ebédet vagy vacsorát készíthetsz belőle.
Elkészítési javaslat serpenyőben: kb. 220 ml vízzel keverd össze a fasírtport, majd 6-8 percig hagyd állni, ezután formázz a masszából golyókat és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Elkészítési javaslat sütőben: A vízzel összekevert masszát olaj nélkül sütőben - őzgerinc vagy egyéb sütőformában - is megsütheted.
Tipp: Apróra vágott, vagy reszelt friss zöldség hozzáadásával teheted még izgalmasabbá.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia | 1.515 kJ / 359.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 3.1 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.5 g |
Szénhidrát | 58.5 g |
Amelyből cukrok | 3.9 g |
Só | 3.50 g |
Fehérje | 16.7 g |
Allergénfigyelmeztetés | Allergénmentes |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | Vegán, fehérje forrás. |
Jogi szabályozás | Élelmiszerekre vonatkozó általános jogszabályok |
Összetevők | csicseriborsó liszt, sárgaborsó liszt, hajdinaliszt, burgonyapehely, vöröshagyma granulátum, tengeri só, inaktív élesztőpehely, garam masala fűszerkeverék (3,6%) (őrölt koriander, őrölt gyömbér, őrölt feketebors, őrölt római kömény, csomósodást gátló anyag (nátrium-hidrogén-karbonát), őrölt fahéj, őrölt kardamom, őrölt szerecsendió, fokhagymapor). |
felhasználási információk | Elkészítési javaslat: 200g keveréket kb. 220ml vízzel összekeverjük majd 6-8 percig állni hagyjuk hogy a gabonák kicsit megduzzadjanak. Ezt követően nedvesített kézzel kis golyókat vagy lepényeket formázunk és ezeket forró olajban aranybarnára sütjük. A vízzel összekevert masszát olaj nélkül sütőben őzgerinc vagy egyéb sütőformában is megsüthetjük. |
Tárolási információk | Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Újrahasznosítási információk | Metalizált BOPP |
Fogyasztói egységár | 2948 Ft + Áfa / Kg |