fenntarthatóság

Fenntarthatóság

A Biopontnál elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az emberek számára elérhetővé és könnyebbé tegyük az egészségesebb és tudatosabb életmódot.  
Emellett azonban abban is hiszünk, hogy a minket körülvevő környezetre és bolygónkra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk.

Gyártás

Gyártás

Termékeink 98%-át természetes, növényi összetevők alkotják. Számos kutatás és tanulmány mutatott rá, hogy a növényi alapú étrend és a fenntartható ökológiai gazdálkodás környezetünkre is pozitív hatással van.
Az összetevőket saját bioültetvényeinkről, továbbá olyan beszállítóktól szerezzük be, akik megfelelnek a mezőgazdasági környezetvédelemre vonatkozó szigorú szabályozásoknak. Emellett törekszünk a helyi, magyar alapanyagok beszerzésére.
Csomagolás

Csomagolás

Arra törekszünk, hogy termékeinkhez lehetőség szerint fenntartható csomagolási megoldásokat válasszunk. Ez azonban rengeteg kihívással jár, hiszen a környezet védelme mellett az élelmiszerbiztonsági előírásokat is figyelembe kell vennünk. A csomagolásra elsősorban azért van szükség, hogy megvédjük a terméket a külső hatásoktól, de természetesen a minőség megőrzési idő és a szállítás szempontjából is döntő szerepe van a megfelelő csomagoló anyag kiválasztásának.
 
Elsődleges célunk, hogy a helytelen csomagolásból eredő élelmiszerpazarlást elkerüljük, mivel ez többszörösen negatív hatással van a környezetünkre. Ilyenkor nem csak a késztermék vész kárba, hanem az alapanyagok termelésére és a termék gyártására fordított energián, valamint erőforrásokon túl maga a csomagolás és a szállítás is.

Mibe csomagoljuk termékeinket?

A csomagoló anyagokkal, különösen a műanyagokkal kapcsolatban rengeteg, sokszor zavaros információ ér bennünket. Fontos tudni, hogy vannak biztonságos és kerülendő, valamint a környezet számára jobb és rosszabb műanyagok. A kerülendő műanyagok közé azok tartoznak, amelyeknél az étel tárolása során káros kémiai anyagok oldódhatnak ki, míg a biztonságos műanyagok esetében a kutatások döntő többsége azt mutatta ki, hogy ilyen probléma nem fordul elő.

De vajon hogy lehet egy műanyag jobb a környezet számára?
Például úgy, hogy könnyebb, ezért egyszerre többet lehet szállítani belőle kisebb ökolábnyommal, valamint rendelkezésre állnak azok a technológiák, amelyekkel kis energia befektetéssel könnyedén újra lehet hasznosítani az adott anyagot.

Mi a Biopontnál kizárólag biztonságos műanyagokat használunk fel a csomagoláshoz, amelyek az élelmiszerbiztonsági szabályozásoknak is megfelelnek. Termékeink legnagyobb részét újrahasznosítható műanyagba csomagoljuk, ezenkívül üveg, fém és papír csomagoló anyagokat is használunk.

Az általunk felhasznált papír döntő többsége újrahasznosított vagy FSC (felelős erdőgazdálkodásból származó) minősítéssel rendelkezik. Továbbá a növényi tejhelyettesítőink csomagolásán található kupak, valamint az egyéb műanyag részek egy természetes növény, a cukornád felhasználásával készülnek. Ez egy megújuló alapanyag és az ebből készült műanyag újrahasznosítható, így kevésbé terheli környezetünket, előállítása pedig kevesebb szén-dioxid kibocsátással jár.

Mivel kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a legmegfelelőbb csomagolást alkalmazzuk, amellyel a termékeink mellett a környezetünket is óvjuk, folyamatosan keressük azokat az új alternatívákat és technológiákat, amellyel mindezt megvalósíthatjuk. Éppen ezért számos nyomdával és csomagolástechnikai vállalkozással állunk kapcsolatban annak érdekében, hogy első kézből értesüljünk a legújabb fenntartható, környezetbarát megoldásokról.

fenntarthatóság - jó ha tudod

Jó, ha tudod!

Weboldalunkon minden egyes terméknél a tápanyagtáblázat alatt megtalálod
a termék csomagolására vonatkozó újrahasznosítási információkat.

level
Fenntarthatóság - Szállítás

Szállítás

Szállító partnerünk, a GLS cégcsoport szem előtt tartja a társadalmi és környezeti felelősségvállalást, valamint a fenntarthatóságot. Működésük során éppen ezért folyamatosan arra törekszenek, hogy
szolgáltatói és gazdasági tevékenységük összhangban legyen a környezet védelmével. További információt a GLS-ről ebben a témában a gombra kattintva találsz.

Tovább >>

Fenntarthatóság - Törekvéseink

Törekvéseink

A Biopontnál épp olyan nagy hangsúlyt fektetünk a környezet védelmére, mint a termékeink kiváló minőségére. Elkötelezettek vagyunk afelé, hogy kipróbáljunk és bevezessünk olyan új technológiákat, amelyek segítségével még fenntarthatóbbá válik gazdasági tevékenységünk.

Továbbá célunk, hogy maximalizáljuk az újrahasznosítható csomagolások mennyiségét és csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat.