Ajánlott termékek
Vegabond falafel fasírtpor – mostantól gluténmentes változatban!
Készítsd el a Közel-Kelet egyik legjellegzetesebb, kellemesen fűszeres ételét, a falafelt, aminek az alapja a csicseriborsó. Humusz mellé, pitával, vegán fokhagymás joghurttal, friss salátával és zöldségekkel is tálalhatod.
Elkészítési javaslat serpenyőben: kb. 220 ml vízzel keverd össze a fasírtport, majd 6-8 percig hagyd állni, ezután formázz a masszából golyókat és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Elkészítési javaslat sütőben: A vízzel összekevert masszát olaj nélkül sütőben - őzgerinc vagy egyéb sütőformában - is megsütheted.
Tipp: Apróra vágott, vagy reszelt friss zöldség hozzáadásával teheted még izgalmasabbá.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia | 1.288 kJ / 305.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 3.4 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.3 g |
Szénhidrát | 44.9 g |
Amelyből cukrok | 3.0 g |
Só | 3.46 g |
Fehérje | 18.9 g |
Allergénfigyelmeztetés | Nyomokban zellert tartalmazhat. |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | gluténmentes, vega |
Jogi szabályozás | Élelmiszerekre vonatkozó általános jogszabályok |
Összetevők | csicseriborsó liszt, sárgaborsó liszt, vöröshagyma granulátum, tengeri só, őrölt koriander, inaktív élesztőpehely, petrezselyem, őrölt római kömény, fodormenta levél, csomósodást gátló anyag (nátrium hidrogén karbonát), fokhagymapor. |
felhasználási információk | Elkészítési javaslat: 200g keveréket kb. 220ml vízzel összekeverjük majd 6-8 percig állni hagyjuk hogy a gabonák kicsit megduzzadjanak. Ezt követően nedvesített kézzel kis golyókat vagy lepényeket formázunk és ezeket forró olajban aranybarnára sütjük. A vízzel összekevert masszát olaj nélkül sütőben őzgerinc vagy egyéb sütőformában is megsüthetjük. |
Tárolási információk | Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Újrahasznosítási információk | BOPP műanyag |
Fogyasztói egységár | 2555 Ft + Áfa / Kg |