lelek

Lélekpont - teljesség útján

Aki meditál, nyugodtabb, boldogabb, jobban megismeri magát, komolyabb teljesítményekre képes, sőt, általában egészségesebb is, mint a lelki gyakorlatokat nem végzők. Mi is a meditáció, és hogyan végezzük?
„Ami a lélekben végbemegy, befolyásolja a testet, és fordítva. A valóságban egyiket sem lehet a másik nélkül szemlélni.” /Hippokratész/
"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”
Karácsonyra készül mindenki. Mit és miből vegyünk szeretteinknek? Ebben a felfokozott és nagyon sokszor inkább üzleties, mint szeretetteljes várakozásban, készülődésben ritkán jut eszünkbe, hogy mibe is kerül ez nekünk valójában.
Be kell csomagolni az ajándékokat, előkészíteni az ünnepi menüt, elhozni a nagyszülőket, és még fel kell díszíteni a fát is. Már a rengeteg karácsonyi feladat gondolatától is összeszorul a gyomra? Pedig a szeretet ünnepe békében is eltelhet. Ha megfogadja tipp­jeinket, jó esélye lesz rá, hogy elkerülje a stresszt, és nyugodtan vészelje át a legnagyobb, legzűrzavarosabb családi összejövetelt is.
A bevásárlások, főzések és ajándékozások feladatözöne közepette olykor épp arról feledkezünk el, ami a karácsony lényege: a szeretet és a hit megéléséről.
A karma az ok-okozat, pontosabban az ok és okozat viszonya, kölcsönhatása, törvénye. Mint fogalom, szerepel az ősi hindu, taoista,buddhista tanításokban és szerepel a modern világszemléletek ismeretanyagában is. A karmát mindenki maga teremti - te is felelősséggel tartozol a sajátodért. Megmutatjuk, mi a karma 12 legfőbb törvénye, ami segít megváltoztatni az életed!
Akármerre lépünk, a színek mindenhol körülvesznek minket, gyönyörködtetnek vagy akár taszítanak, de egyértelműen hatással vannak ránk.
Mi is a szín valójában? Erre több válasz született, az egyik definíció a sok közül így szól: „a szín vizuális érzést keltő jellegzetesség”. Lehet, hogy a szín nem is egy önmagában létező valami, csupán a megfigyelő agyában keletkező érzés, amit egy adott felületre eső fény okoz?
Nap mint nap látnak napvilágot a hazai egészségügyi helyzet állapotát igazoló, egyre aggasztóbb statisztikák. A legfrissebb sok szempontból is elgondolkodtató. Hazánkban a 15 éven felüliek közel 70%-a egyáltalán nem mozog, sportol, nem végez semmilyen fizikai aktivitást. Ez pedig az egészségi állapotot is jelentősen befolyásolja. Az egészséges, tudatos életmódnak elmaradhatatlan része a rendszeres mozgás, mely a testet-lelket-szellemet egyaránt harmonizálja.
„A földön élő 700.000 élőlény faj közül csak az ember fogyaszt főtt ételt. A természet szerint neki is csak nyers ételekkel kellene táplálkoznia. Kollath Werner német orvos és táplálkozástudós felfedezte, hogy miként lehet a teljes értékű táplálékot előállítani.