Lélek - pont

A KÉPZELET TEREMTŐ EREJE
"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”
ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK
Nap mint nap látnak napvilágot a hazai egészségügyi helyzet állapotát igazoló, egyre aggasztóbb statisztikák. A legfrissebb sok szempontból is elgondolkodtató. Hazánkban a 15 éven felüliek közel 70%-a egyáltalán nem mozog, sportol, nem végez semmilyen fizikai aktivitást. Ez pedig az egészségi állapotot is jelentősen befolyásolja. Az egészséges, tudatos életmódnak elmaradhatatlan része a rendszeres mozgás, mely a testet-lelket-szellemet egyaránt harmonizálja.
ENERGIKUS NAPKEZDET
„A földön élő 700.000 élőlény faj közül csak az ember fogyaszt főtt ételt. A természet szerint neki is csak nyers ételekkel kellene táplálkoznia. Kollath Werner német orvos és táplálkozástudós felfedezte, hogy miként lehet a teljes értékű táplálékot előállítani.
NŐI DILEMMÁK
Akkor most melyik? Egy nőnek természetesen a család! De mit tegyünk, ha úgy tapasztaljuk, hogy a munkánkban, a hivatásunkban rejlő intellektuális kihívás, az ott elért elismerés és siker személyiségünk, énképünk szempontjából oly mértékben meghatározó, hogy képtelenek vagyunk háttérbe szorítani. Még akkor sem, ha tudjuk, hogy a gyerekek érdekében sokkal jobb volna legalább még egy évet otthon maradni, s délben frissen főtt, egészséges ebéddel várni a betoppanókat
MOZGÁSBAN AZ ÉLET
A megváltozott életkörülményeknek – kevesebb mozgás, kalóriadúsabb táplálkozás – megvan az ára. Egy globális tanulmány kimutatta, hogy a mai gyerekek lényegesen kevésbé fittek, mint a szüleik voltak ugyanebben a korban. A futás pedig olyan készség, amelyet sokaknak újra kellene tanulniuk.
KEZDJÜK GYEREKKORBAN AZ EGÉSZSÉGET!
A szülők sokszor jót akarnak, mégis néha kevésbé jót tesznek, részben szeretetből, részben az ismerethiány miatt. A családi miliőből kilépve mindezt az óvoda, az iskola, és az aktuális környezet szereplőivel alakuló viszonyok tovább módosítják. Ha a gyermek idővel nagyobb tudatosságra tesz szert, amelynek segítségével felülbírálja a szokásait, képes lehet azokon változtatni, de csak akkor, ha megvan benne a szándék. Ennek megvalósításához azonban szemléletváltás szükséges.
Az emberek 29%-a nem tudja, hogy gluténérzékeny. Mi lenne, ha nem ennéd?
Túl sok a zavar a gluténnal kapcsolatban a fejekben, ezért egyszer s mindenkorra, tanulmányozzuk át együtt: mit tesz Veled a glutén? A gluténnal minden nap találkozol. Ő az, aki a gabonából kerül bele a szervezetedbe. Tudod, mi készül például a búzából igaz? Liszt, kenyér, péksütemény, lisztes főzelékek, rántott hús, lángos, tészta….ugye, hogy ma már találkoztatok?
ALTERNATÍV MOZGÁSTERÁPIÁK ÉS HATÁSAIK
Az alternatív mozgásterápiák holisztikusan hatnak, azaz az egész embert kezelik, gyógyítják testi, energetikai és mentális szinten. Hatásmechanizmusuk alapján a meridián (energia-csatorna) rendszeren keresztül, illetve mikrorendszerek, zónák kezelésével működnek. Ezeknek a működési elveknek az alapján más megközelítéssel gyógyítják a mozgásszervi panaszoktól, fájdalmaktól szenvedő embereket, mint a nyugati típusú orvosláshoz tartozó módszerek, amelyek élettani alapok felől közelítik meg ugyanazokat a problémákat.
ÖNMAGAMRA HANGOLVA
Nyugati világunkban a racionalitás főszerepet kap az életünkben, az intelligenciát a logikus gondolkodással azonosítjuk, és gyakran megmosolyogjuk azokat, akik a megérzésükre, belső hangjukra, intuíciójukra hagyatkoznak. A keleti tanítások ezzel szemben azt mondják, egy problémára ne kívül, hanem önmagunkban keressük a megoldást, azt vallják, a bölcsességet nem tudományos fokozatban mérik, s hangsúlyozzák: nem kell gondolkodni ahhoz, hogy tudatosak legyünk.
Gyermekeink EGÉSZségesen
Amennyiben tényleg a beteget szeretnénk meggyógyítani, ez akkor lehet a legsikeresebb, ha az embert egészében, környezetével, körülményeivel együtt vesszük figyelembe a gyógyítás során. Ez a holisztikus szemlélet lényege.

Oldalak