Receptek
Előételek
Sonkás-ubis tésztasaláta
Hozzávalók
-
1.2 kg teljes kiőrlésű orsótészta
-
450 g tejföl (12 %-os)
-
140 g csemegekukorica
-
1 közepes fej lilahagyma
-
5 közepes csemegeuborka
-
2 ek majonéz
-
20 dkg sonka
-
1 tk citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
Biopont biokert instant ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
Főzzük meg a tésztát sós vízben, majd öblítsük le alaposan hideg vízzel. A tejföllel keverjük el a majonézt, 1 tk citromlevet, sót, ételízesítőt és borsot. Öntsük a tésztára az ízesített tejfölt és a csemegekukoricát. Kockázzuk fel a sonkát, az uborkát, a hagymát, és ezeket is adjuk a tésztához. Tegyük hűtőbe egy kis időre, mert hidegen a legfinomabb.