Receptek
Gombaragus tönkölypalacsinta
· 25 dkg Biopont fehér tönkölyliszt
· 10 dkg Biopont teljes őrlésű tönkölyliszt
· 5 dkg Biopont rozsliszt
· 2 tojás
· 4 dl tej (házi)
· 3-4 dl szódavíz
· 1 tk só
· 1 dl olaj
A töltelékhez:
· 50 dkg gomba
· 3 szál újhagyma
· 3 dkg vaj
· 1 ek olívaolaj
· 2 dl Isola Bio rizstejszín
· 2 ág friss oregánó
· 6-8 levél bazsalikom
· 1 kis csokor petrezselyem
· 1 kis csokor metélőhagyma
· ízlés szerint só
· bors
A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Ezután apránként adagolva a tejet és a szódavizet sima palacsintatésztává keverjük. Mikor ezzel kész vagyunk, a tésztát fél órán át pihentetjük.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd vaj és egy kevés olívaolaj keverékén megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk. Végül az utolsó percekben hozzáadjuk az aprított zöld fűszernövényeket, és jól elkeverjük. Így a friss növények aromái nem illannak el a főzés során.
A tésztát a pihentetés után pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot.