Receptek
Desszertek
Gyümölcsös püspökkenyér
Hozzávalók
- 10 dkg kandírozott gyümölcs
- 10 dkg Biopont mazsola
- 10 dkg darált dió
- 30 dkg porított nádcukor
- 5 db tojás
- 30 dkg Biopont finomliszt
- 2 dl Isola Bio zabital
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tojás sárgáját és a cukrokat verjük habosra majd adjuk hozzá a többi összetevőt is, ezután tegyük bele a kandírozott gyümölcsöket, a mazsolást és a darált diót. Végül keverjük hozzá a tojásfehérjéből készített kemény habot, az így kapott tésztát öntsük bele az előre kivajazott és kilisztezett őzgerincformába. Picit kopogtassuk meg az alját, hogy a levegő kijöjjön belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, a hőfokot picit vegyük vissza, amikor a tésztát betesszük a sütőbe sülni. Tálalás előtt a tetejét meghintjük porcukorral.
Ajánlott termékek