Receptek
Desszertek
Túrógombóc másképp
Hozzávalók
A tésztához:
· 2 dl Biopont kukoricadara
· 500 ml víz
· 500 g túró
· csipetnyi só
A panírhoz:
· 50 g margarin
· 100 g Biopont gluténmentes panírmorzsa
A tálaláshoz:
· 200 ml tejföl
· porcukor
Elkészítés
A vizet a csipetnyi sóval feltesszük forrni. A forrásban lévő vízbe beleszórjuk a kukoricadarát, és közben folyamatosan keverjük. Addig főzzük alacsony hőfokon, amíg egészen besűrűsödik, nehezen keverhetővé válik. Ez kb. 4-5 perc alatt következik be.
A tűzről levéve, a forró darához morzsoljuk a túrót és jól összekeverjük. Vizes kézzel, közepes méretű gombócokat formázunk. A margarint serpenyőben megolvasztjuk, és a zsemlemorzsát enyhén megpirítjuk rajta. A kész gombócokat megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Ajánlott termékek