Receptek
Nyers ételek
Citromos avokádó leves
Hozzávalók
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb avokádó,
- ¾ uborka,
- 1 zellerszár,
- 1 citrom kifacsart leve,
- 1 kis csokor friss zöld koriander,
- 1 kávéskanál őrölt kömény,
- 1 kávéskanál őrölt koriander,
- 1 kávéskanál só,
- 3-4 dl víz (attól függően, milyen sűrűségűre szeretnénk a levest),
- 10 dkg mandula,
- citromlé,
- pár csepp stevia
Elkészítés
Minden hozzávalót tegyünk turmixgépbe és turmixoljuk simára. Adjunk még hozzá vizet, ha túl sűrű lenne. A mandulás öntethez a mandulát is turmixoljuk simára kevés vízzel, ízesítsük citromlével, steviával. A levest öntsük tálkákba és díszítsük mandulából készült öntettel, apróra vágott korianderrel. A mandula „tejfölt” ne használjuk fel mind, de ennél kevesebbet nem érdemes készíteni, mert a turmixgép nem keveri simára. A maradékot tegyük el, bármilyen krémlevesre vagy salátára rá lehet csurgatni.