Receptek

Gluténmentes ételek

Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók

A szószhoz:

  • 1 liter sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • egy darabka zeller,
  • cukor

 

A húsgombócokhoz:

  • 1/2 kg sovány darálthús,
  • 10 dkg rizs,
  • 1 tojás,
  • 1 hagyma fele apróra vágva, 
  • só,
  • bors,
  • örölt kömény,

Rántáshoz:

Elkészítés

Sós vízben félig megfőzzük a rizst, leszűrjük, félretesszük hűlni. Egy fazékban feltesszük főni a paradicsomsűrítményt egy kevés vízzel. Felforraljuk, majd fűszerezzük. A zellert is hozzáadjuk. Összedolgozzuk a darált húst a rizzsel, tojással, hagymával, ízlés szerint a fűszerekkel. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a paradicsomszószba helyezzük. Fedő alatt kb. 1 órán át főzzük kis lángon. Elkészítjük a rántást a rizslisztből és a paradicsomszószhoz öntjük, majd az egészet összeforraljuk.