Növényi alapú édesítőszer? Rizsből szirup? A rizs igen népszerű köret, de tudtad, hogy édesítőszer is készülhet belőle? Ráadásul egészséges!
A rizsszirup természetes, teljes kiőrléssel előállított növényi édesítőszer. Előállításának alapja, hogy lebontják a rizsben található rostokat és a kívánt állag eléréséig főzik. Az így kapott szirup fele összetett szénhidrát, 45%-a maltóz és mindösszesen 3%-a glükóz. A finomított fehér cukorral szemben a maltóz 1-1,5 órán át emésztődik a szervezetben, az összetett szénhidrátok pedig 3-4 órán keresztül látnak el energiával. Ásványi anyagokat tartalmaz, mint például cink, magnézium, kálium, foszfor, mangán, valamint B-vitamin is található benne.
Felhasználása: kávék, sütemények, desszertek édesítésére, továbbá szószok, szörpök, italok készítéséhez ajánljuk!
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia | 1.300 kJ / 311.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 0.2 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.1 g |
Szénhidrát | 77.0 g |
Amelyből cukrok | 53.5 g |
Só | 0.10 g |
Fehérje | 0.5 g |
Allergénfigyelmeztetés | Allergénmentes |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás | Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 |
Összetevők | 100% rizs szirup*. |
felhasználási információk | Kávék sütemények desszertek édesítésére. |
Tárolási információk | Száraz hűvös napsugárzástól védett helyen tartandó. |
Újrahasznosítási információk | PET újrahasznosítható flakon + PA címke |
Fogyasztói egységár | 2622 Ft + Áfa / Kg |