Hallottál már a bulgurról? És mi a helyzet a török búzával? Na és a török rizzsel? Ez a három megnevezés bizony mind egy ételt takar!
De mi is pontosan ez az étel?
Ez egy finom gabonaféle, mely tulajdonképpen egy rostban gazdag búza töret. Törökországban és a Közel-Keleten a legnépszerűbb, de fogyasztják Dél-Európában, Indiában és egyre gyakrabban hazánkban is.
A búzaszemeket a teljes érés előtt betakarítják, meghántolják, majd párolják és kiszárítják. Sok helyen ezt még napon teszik. A száradás után a szemeket durvára törik. Az előzetes párolásnak köszönhetően a bulgur igen gyorsan megfő, akár leforrázni is elég.
Mit készíts belőle?
Felhasználhatod köretekhez, főtt ételek, illetve saláták elkészítéséhez is!
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia | 1.688 kJ / 400.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 1.3 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.2 g |
Szénhidrát | 76.0 g |
Amelyből cukrok | 0.4 g |
Só | 0.02 g |
Fehérje | 12.0 g |
Allergénfigyelmeztetés | Glutén |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás | Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 |
Összetevők | előfőzött tört búzaszemek*. |
felhasználási információk | Kétszeres mennyiségű vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük majd 10 percig állni hagyjuk. |
Tárolási információk | Hűtött tárolás javasolt 0-15 Celsius fok hőmérsékleten. |
Újrahasznosítási információk | BOPP műanyag |
Fogyasztói egységár | 1141 Ft + Áfa / Kg |