Receptek
Nyers ételek
Magos-zöldséges palacsinta
Hozzávalók
- 30 dkg sárgarépa tisztítva, darabolva
- 30 dkg zellerszár felaprítva
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 2 teáskanál só
- 5 dkg Biopont mazsola
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 30 dkg Biopont lenmag megőrölve
Elkészítés
A lenmag kivételével mindent turmixgépbe teszünk, és kevés vízzel simára turmixolunk. A lenmagot megőröljük, majd hozzákeverjük a zöldséges masszához. Egy nem túl lágy, tésztaszerű masszát kell, hogy kapjunk. Aszalógép tapadásmentes lapjára egyenletesen szétterítjük úgy, hogy kb. 45-50 dkg jusson egy lapra. Az első órában 60 fokon, majd 45 fokon aszaljuk a teljes száradásig. Egy vékony, hajlékony lapot kapunk, amit négyfelé vágva szendvicsnek, vagy zöldségekkel megtöltve sós palacsintának tudunk elkészíteni
Ajánlott termékek