Receptek
Nyers ételek
Töltött endívia
Hozzávalók
- 1 fej endívia saláta,
- 1-2 szál sárgarépa,
- 5 dkg beáztatott tökmag,
- 5 dkg beáztatott Biopont napraforgómag,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- ½ citrom frissen facsart leve,
- só
kesudiótejföl:
- 5 dkg kesudió,
- csipet só,
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés
Az endívia külső, ép leveleiből leszedünk 8-10 darabot, megmossuk, leszárítjuk, és elrendezzük a tálon. A többit késsel apró kockára vágjuk. A töltelékhez a magokat és a zöldségeket nem túl krémesre dolgozzuk konyhai robotgépben, és sóval, citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük a kockára vágott salátát. Az előkészített salátalevelekbe teszünk 1-2 evőkanál tölteléket, a tetejére kesudiótejtölt csurgatunk. A kesudiótejfölhöz turmixgépben simára keverjük a kesudiót egy kevés vízzel, sóval és citromlével.
Ajánlott termékek