Receptek

Nyers ételek
Töltött endívia
Töltött endívia

Hozzávalók / adag

  • 1 fej endívia saláta,
  • 1-2 szál sárgarépa,
  • 5 dkg beáztatott tökmag,
  • 5 dkg beáztatott  Biopont napraforgómag,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • ½ citrom frissen facsart leve,

kesudiótejföl:

  • 5 dkg kesudió,
  • csipet só,
  • 1 teáskanál citromlé

Az endívia külső, ép leveleiből leszedünk 8-10 darabot, megmossuk, leszárítjuk, és elrendezzük a tálon. A többit késsel apró kockára vágjuk. A töltelékhez a magokat és a zöldségeket nem túl krémesre dolgozzuk konyhai robotgépben, és sóval, citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük a kockára vágott salátát. Az előkészített salátalevelekbe teszünk 1-2 evőkanál tölteléket, a tetejére kesudiótejtölt csurgatunk. A kesudiótejfölhöz turmixgépben simára keverjük a kesudiót egy kevés vízzel, sóval és citromlével.

Jó étvágyet kívánunk hozzá!