Receptek

Nyers ételek
Diótej
Diótej

Hozzávalók / adag

  • 12 dkg dió (legalább 8 órára beáztatva)
  • 1,2 liter víz
  • 1 tk. kókuszolaj (elhagyható)
  • 1 ek. Biopont agave szirup vagy kimagozott, beáztatott datolya
  • 1 csipet vanília por
  • 1 tk. Biopont fahéj

 

Minden hozzávalót (először a víznek csak a felét) turmixgépbe teszünk és legalább 1 percig turmixoljuk. Ha már nincsenek benne darabos részek, akkor felönthetjük a többi vízzel is. Teljesen sima turmix italt kapunk, ami még tele van a dió rostjaival. Ez így magában megterhelné az emésztő rendszerünket, ezért egy finom nylon szűrőn keresztül átszűrjük, jól kinyomkodva belőle a fehér folyadékot. A visszamaradt pépből agave szirup, őrölt lenmag és fűszerek hozzáadásával nyers tésztát kapunk, amiből nagyon finom nyers édességeket készíthetünk. 

 

Jó étvágyet kívánunk hozzá!

Ajánlott termékek