Jelenlegi hely

Nyers ételek

Jelenlegi hely

Diótej

Hozzávalók

Agave szirup BIO 300 g
  • 12 dkg dió (legalább 8 órára beáztatva)
  • 1,2 liter víz
  • 1 tk. kókuszolaj (elhagyható)
  • 1 ek. Biopont agave szirup vagy kimagozott, beáztatott datolya
  • 1 csipet vanília por
  • 1 tk. Biopont fahéj

 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Diótej

Minden hozzávalót (először a víznek csak a felét) turmixgépbe teszünk és legalább 1 percig turmixoljuk. Ha már nincsenek benne darabos részek, akkor felönthetjük a többi vízzel is. Teljesen sima turmix italt kapunk, ami még tele van a dió rostjaival. Ez így magában megterhelné az emésztő rendszerünket, ezért egy finom nylon szűrőn keresztül átszűrjük, jól kinyomkodva belőle a fehér folyadékot. A visszamaradt pépből agave szirup, őrölt lenmag és fűszerek hozzáadásával nyers tésztát kapunk, amiből nagyon finom nyers édességeket készíthetünk. 

 

Jó étvágyat!