Jelenlegi hely

Nyers ételek

Jelenlegi hely

Ünnepi Brokkoli

Hozzávalók

Napraforgó hidegen sajtolt olaj BIO 1 l
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 kk. só
  • 1 ek. Biopont hidegen sajtolt olaj


a mártáshoz:

  • brokkoli szára
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 20 dkg áztatott napraforgó mag
  • 2 db paprika
  • ½ hámozott cukkíni
  • ½ fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk. Biopont agave szirup
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 1 kk. majoránna
     
5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Ünnepi Brokkoli

A brokkolit rózsáira szedjük, a puha szárát levágjuk, félretesszük a mártáshoz. (a nagyon vastag, kemény szár-részt kidobjuk). A kicsi brokkoli rózsákat megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, kézzel kicsit átforgatjuk. Vághatjuk kisebb darabokra, hogy kényelmesebb legyen a fogyasztása.
A mártáshoz a brokkoli levágott szárát, a sárgarépát, fehérrépát és a beáztatott napraforgó magot aprítógépben morzsásra aprítjuk, félretesszük.
A mártás többi hozzávalóját turmixgépben vagy botmixerrel simára keverjük. Hozzákeverjük a magos-morzsás masszához, jól elvegyítjük.

A magtejfölhöz turmixgépben a hozzávalókat simára keverjük. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy egy tejfölsűrűségű szószt kapjunk.

A brokkoli virágait lazán hozzákeverjük a mártáshoz. Egy nagyobb pogácsa szaggató segítségével lapos hengert formázunk a tányérra, meglocsoljuk a tejföllel, és saláta levelekkel díszítjük.  A maradék tejfölt külön tálaljuk.

 

Jó étvágyat!