Jelenlegi hely

Kenyerek

Jelenlegi hely

Chapati

Hozzávalók

Chapati

· 180 g Biopont teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt

· 1 teáskanál só

· forró víz

· Biopont növényi margarin kenéshez

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Chapati

A lisztet sóval és forró vízzel összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 20 percig hagyjuk pihenni.

8-10 db egyenlő részre osztjuk, és gombócokat gyúrunk belőlük, majd lepényekké alakítjuk. Egy serpenyőt a tűzhelyre teszünk melegedni. Ha eléggé felmelegedett, a tészták mindkét oldalát 1-2 perc alatt megpirítjuk, míg hólyagosodni kezd. Ezután nyílt lángban pár gyors mozdulattal megforgatjuk, ettől különleges ízt kap és szépen kettéválik. Mindkét felet megkenjük a vajjal és tálalásig letakarjuk.

Jó étvágyat!