Jelenlegi hely

Kenyerek

Jelenlegi hely

Tökmagos rozsos kenyér

Hozzávalók

Tökmagos rozsos kenyér

· 3.45 dl meleg víz 

· 1 ek olívaolaj

· 1 ek só

· 20 dkg Biopont rozsliszt 

· 35 dkg rétesliszt

· 10 g instant élesztő

· 2 teáskanál Biopont barna nádcukor

· 5 dkg tökmag

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Tökmagos rozsos kenyér

A tökmagot felaprítjuk. A kelt tészta hozzávalóit a fenti sorrendben, a tökmag kivételével a kenyérsütőgépbe tesszük. Dagasztás és kelesztés programon elindítjuk. A sípszó után hozzáadjuk a tökmagot is. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét bevagdossuk. Letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük. A tojásfehérjét enyhén felverjük, megkenjük vele a kenyeret. Néhány darab tökmagot szórunk a tetejére. 180°C-ra előmelegített a sütőben 50 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!