Receptek

Kenyerek
Rozspelyhes kenyér
Rozspelyhes kenyér

Hozzávalók / adag

· 40 dkg Biopont rozsliszt

· 10 dkg rozspehely

· 3 dl víz · 2,5 dkg élesztõ

· 1 evõkanál Biopont nádcukor

· 1 kávéskanál Vegabond Natúr vega-mix

· 2 kávéskanál só

a tetejére:

·3 evõkanál rozspehely

A hozzávalókat 15-20 percig dagasztógépben dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. A szépen megkelt tésztát átgyúrjuk, rudat formázunk belőle és bőven megszórjuk rozspehellyel. A kenyeret a felső részén kilyuggatott sütőzacskóban, 185 fokon 45-50 percig sütjük.
A tészta kenyérsütő gépben is elkészíthető.

Jó étvágyet kívánunk hozzá!