Jelenlegi hely

Kenyerek

Jelenlegi hely

Rozspelyhes kenyér

Hozzávalók

Rozspelyhes kenyér

· 40 dkg Biopont rozsliszt

· 10 dkg rozspehely

· 3 dl víz · 2,5 dkg élesztõ

· 1 evõkanál Biopont nádcukor

· 1 kávéskanál Vegabond Natúr vega-mix

· 2 kávéskanál só

a tetejére:

·3 evõkanál rozspehely

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Rozspelyhes kenyér

A hozzávalókat 15-20 percig dagasztógépben dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. A szépen megkelt tésztát átgyúrjuk, rudat formázunk belőle és bőven megszórjuk rozspehellyel. A kenyeret a felső részén kilyuggatott sütőzacskóban, 185 fokon 45-50 percig sütjük.
A tészta kenyérsütő gépben is elkészíthető.

Jó étvágyat!