Receptek

Kenyerek
Sütőtökös cipó
Sütőtökös cipó

Hozzávalók / adag

· 10 dkg sült sütőtök

· 45 dkg Biopont tönkölybúza liszt

· 1,5 dl + 2ek Biopont rizsital

· 2,5 dkg élesztő

· 2 evőkanál Biopont agave szirup

· Reszelt citromhéj

· Csipet só

· 5 dkg tökmag

A tököt a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük és 15 perc alatt megdagasztjuk. A tésztát a kelesztés után újra átgyúrjuk és 12 részre osztjuk. A tésztadarabokat gömbölyűre gyúrjuk és a tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük növényi tejjel, majd tökmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon arany barnára sütjük (15-20 perc). A tészta kenyérsütő gépben is elkészíthető.

Jó étvágyet kívánunk hozzá!