Jelenlegi hely

Előételek

Jelenlegi hely

Gombaragus tönkölypalacsinta

Hozzávalók

Gombaragus tönkölypalacsinta

· 25 dkg Vegabond fehér tönkölyliszt

· 10 dkg Biopont teljes őrlésű tönkölyliszt

· 5 dkg Biopont rozsliszt

· 2 tojás

· 4 dl tej (házi)

· 3-4 dl szódavíz

· 1 tk só

· 1 dl olaj

A töltelékhez:

· 50 dkg gomba

· 3 szál újhagyma

· 3 dkg vaj

· 1 ek olívaolaj

· 2 dl Isola Bio rizstejszín

· 2 ág friss oregánó

· 6-8 levél bazsalikom

· 1 kis csokor petrezselyem

· 1 kis csokor metélőhagyma

· ízlés szerint só

· bors

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Gombaragus tönkölypalacsinta

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Ezután apránként adagolva a tejet és a szódavizet sima palacsintatésztává keverjük. Mikor ezzel kész vagyunk, a tésztát fél órán át pihentetjük.

A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd vaj és egy kevés olívaolaj keverékén megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk. Végül az utolsó percekben hozzáadjuk az aprított zöld fűszernövényeket, és jól elkeverjük. Így a friss növények aromái nem illannak el a főzés során.

A tésztát a pihentetés után pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot.

Jó étvágyat!