Jelenlegi hely

Előételek

Jelenlegi hely

Párolt köles karalábéban

Hozzávalók

Párolt köles karalábéban

·         20 dkg Biopont köles

·         4 db karalábé

·         10 dkg brokkoli

·         5 dkg póréhagyma

·         10 dkg pritamin paprika

·         1 cs. petrezselyemzöld

·         Fél cs. metélohagyma

·         1 fej vöröshagyma

·         Fél fej fokhagyma

·         Olivaolaj

·         Fehérbors

·         Lestyán

·         Só

A mártáshoz:

·         4 dl olívaolaj

·         4 dkg Biopont fehér tönkölybúzaliszt

·         1 dl Isolabio rizstejszín

·         3,5 dl Biopont zabital

·         2 cs. kapor

·         1 dkg só

·         1 dkg Biopont nádcukor

·         Fél citrom

 

Napfivérek recept

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Párolt köles karalábéban

A karalábékat megmossuk, meghámozzuk, és félbe vágjuk.
Közepüket karalábévájóval kivesszük, majd vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket.
A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben a fej vöröshagymával együtt feltesszük főni.
A forrás után hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, valamint az apróra vágott póréhagymát és paprikát.
Ízesítjük a finomra vágott metélőhagymával, petrezselyem zölddel, zúzott fokhagymával, illetve a fűszerekkel.
A kihűlt kölest óvatosan felkeverjük, majd a karalábékba halmozzuk.
Besamel alapmártást készítünk a lisztből, a tejszínből és a zabitalból.
Készre ízesítjük a finomra vágott kaporral, sóval, nádcukorral és a citromlével.

Jó étvágyat!