Receptek
Párolt köles karalábéban
· 20 dkg Biopont köles
· 4 db karalábé
· 10 dkg brokkoli
· 5 dkg póréhagyma
· 10 dkg pritamin paprika
· 1 cs. petrezselyemzöld
· Fél cs. metélohagyma
· 1 fej vöröshagyma
· Fél fej fokhagyma
· Olivaolaj
· Fehérbors
· Lestyán
· Só
A mártáshoz:
· 4 dl olívaolaj
· 4 dkg Biopont fehér tönkölybúzaliszt
· 1 dl Isolabio rizstejszín
· 3,5 dl Biopont zabital
· 2 cs. kapor
· 1 dkg só
· 1 dkg nádcukor
· Fél citrom
Napfivérek recept
A karalábékat megmossuk, meghámozzuk, és félbe vágjuk.
Közepüket karalábévájóval kivesszük, majd vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket.
A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben a fej vöröshagymával együtt feltesszük főni.
A forrás után hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, valamint az apróra vágott póréhagymát és paprikát.
Ízesítjük a finomra vágott metélőhagymával, petrezselyem zölddel, zúzott fokhagymával, illetve a fűszerekkel.
A kihűlt kölest óvatosan felkeverjük, majd a karalábékba halmozzuk.
Besamel alapmártást készítünk a lisztből, a tejszínből és a zabitalból.
Készre ízesítjük a finomra vágott kaporral, sóval, nádcukorral és a citromlével.