Jelenlegi hely

Előételek

Jelenlegi hely

Tatárkás tönkölybatyuk

Hozzávalók

Tatárkás tönkölybatyuk

A batyuhoz:

·         8 db palacsinta

·         10 dkg Vegabond hajdina

·         5 dkg gomba

·         5 dkg zöldborsó

·         6 gerezd fokhagyma

·         1 csomag petrezselyemzöld

·         8 dkg Biopont magyaros - tönkölyös gabonarúd

·         3 dkg Biopont lenmag

·         Gyömbér

·         Só

A mártáshoz:

·         30 dkg hámozott paradicsom

·         10 dkg póréhagyma

·         5 dkg paprika

·         2 csomag zellerzöld

·         5 dkg Biopont nádcukor

·         Bazsalikom

·         Oregano

·         Só

 

Napfivérek recept

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Tatárkás tönkölybatyuk

A hajdinát megmossuk, majd 2x-es mennyiségű vízben feltesszük főni.
A lenmagot sütőben megpirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletelt, pirított gombát, a zöldborsót, ízesítjük gyömbérrel és sóval. Mikor már majdnem elfőtte a levét, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a karikákra vágott tönkölyös gabonarudat és a pirított lenmagot. A tűzről lehúzzuk, fedő alatt készre, pároljuk.
A hámozott paradicsomokat kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kockára vágott póréhagymát és paprikát. Ízesítjük, fűszerezzük, majd összeforraljuk.
Tálaláskor a tölteléket a palacsintákba göngyöljük, tányérra helyezzük.

Jó étvágyat!