Jelenlegi hely

Vegetáriánus

Jelenlegi hely

Édes-savanyú vöröslencse

Hozzávalók

Édes-savanyú vöröslencse
5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Édes-savanyú vöröslencse

Mielőtt nekilátnánk az elkészítésnek, a lencsét 3-4 órára beáztatjuk, így könnyebben megfő. Megtisztítjuk a tököt és a padlizsánt, a tököt megpucoljuk, és a magokat is eltávolítjuk. Ezután felkockázzuk és kevés olajon megsütjük őket.
A hagymát kis olajon megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymát, a curryt és a cukrot is hozzáadjuk.
1-2 perc után ráöntjük a paradicsomot, majd sóval-borssal fűszerezzük, és a lencsét is beletesszük.
A vizet mindig pótoljuk addig, hogy ellepje a lencsét.
Közepes lángon félpuhára főzzük, majd a karfiolt is hozzáadjuk. Ha a lencse és a karfiol is megfőtt, belekeverjük az előzőleg megpirított padlizsánt és tököt is. Végül balzsamecettel meglocsoljuk.
Korianderrel tálaljuk.

Jó étvágyat!