Receptek
Vegetáriánus
Nyári rakottas
Hozzávalók
- 1 fej karfiol és 1 fej brokkoli
- 1 doboz Vegabond Gabona fasírtpor – magyaros
- 150 g rizs
- 150 g reszelt sajt
- 1 nagy pohár tejföl
- só
Elkészítés
A rizst készre főzzük. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A fasírtport az előírásnak megfelelően vízbe áztatjuk, fűszerezni nem szükséges. Amikor mindent készre főztünk, kezdődhet a rétegek összeállítása.
Először a karfiol és a brokkoli felét helyezzük váltakozva a tepsi vagy tűzálló tál aljára, erre jön a rizs fele, majd a fasírt alap. Ennek a tetejét meglocsoljuk egy kis tejföllel, majd újra rizs következik, és a tetejére a maradék zöldség. A többi tejföllel jól beborítjuk, és mehet a sütőbe. 180 fokon 20 percig sütjük. Az utolsó 5 percben a tetejére szórjuk a reszelt sajtot, aranybarnára pirítjuk.
Ajánlott termékek