Receptek
Gluténmentes ételek
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók
A szószhoz:
- 1 liter sűrített paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- egy darabka zeller,
- cukor
A húsgombócokhoz:
- 1/2 kg sovány darálthús,
- 10 dkg rizs,
- 1 tojás,
- 1 hagyma fele apróra vágva,
- só,
- bors,
- örölt kömény,
Rántáshoz:
- Biopont fehér rizsliszt,
- kevés olaj vagy zsír,
- 1 mokkáskanál pirospaprika.
Elkészítés
Sós vízben félig megfőzzük a rizst, leszűrjük, félretesszük hűlni. Egy fazékban feltesszük főni a paradicsomsűrítményt egy kevés vízzel. Felforraljuk, majd fűszerezzük. A zellert is hozzáadjuk. Összedolgozzuk a darált húst a rizzsel, tojással, hagymával, ízlés szerint a fűszerekkel. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a paradicsomszószba helyezzük. Fedő alatt kb. 1 órán át főzzük kis lángon. Elkészítjük a rántást a rizslisztből és a paradicsomszószhoz öntjük, majd az egészet összeforraljuk.