Receptek
Gluténmentes ételek
Gluténmentes Lángos
Hozzávalók
- 12 enyhén púpozott evőkanál gluténmentes liszt
- 2 púpozott evőkanál burgonyapehely
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl langyos víz
- csipet só
- csipet cukor
- Biopont hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés
Az élesztőt a langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a burgonyapehellyel, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, plusz egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Szükség szerint önthetünk hozzá még vizet. A lényeg, hogy jól kezelhető állagú tésztát kapjunk. Gombócot formálunk a tésztából, és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk, széthúzogatjuk, és forró olajban mind a két oldalát pirosra sütjük.
Ajánlott termékek