Receptek

Gluténmentes ételek

Gluténmentes Lángos

Gluténmentes Lángos
Hozzávalók
  • 12 enyhén púpozott evőkanál gluténmentes liszt
  • 2 púpozott evőkanál burgonyapehely
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • csipet só
  • csipet cukor
  • Biopont hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés

Az élesztőt a langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a burgonyapehellyel, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, plusz egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Szükség szerint önthetünk hozzá még vizet. A lényeg, hogy jól kezelhető állagú tésztát kapjunk. Gombócot formálunk a tésztából, és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk, széthúzogatjuk, és forró olajban mind a két oldalát pirosra sütjük.