Receptek
Tavaszi Tekercs
- 1 csirkemell
- só,
- cayenne bors,
- koriander,
- őrölt kömény,
- kurkuma,
- fokhagyma por
- 1 ek gluténmentes szója szósz
- 3 ek Biopont hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
- 1 közepes répa
- 1 kaliforniai paprika
- 1 sárga paprika
- 1 uborka
- 1 fej jégsaláta
- rizspapír
A csirkemellet félbevágjuk (jobb-bal), majd mindkét felet 3 szeletre vágjuk. A fenti fűszerekkel minden hússzeletet megszórunk, majd egy pici olajjal meglocsoljuk és bemasszírozzuk a fűszereket. Egy serpenyőbe kb 2 evőkanál olajat és 1 evőkanál szójaszószt öntünk, és felforrósítjuk. A hússzeleteket néhány perc alatt megsütjük, majd kicsit hagyjuk őket hűlni, mielőtt felvágjuk. A répát meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk, ezután kb. 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Az uborkát is meghámozzuk, majd felcsíkozzuk, aztán szűrőben lecsepegtetjük. A paprikát szintén felaprítjuk, a jégsaláta leveleit pedig lebontjuk. A rizspapírt egy tál hideg vízbe merítjük 10mp-re, majd kivesszük és megvárjuk míg megpuhul, ekkor egy tálra helyezzük, középre és a hozzánk közelebbi oldalra 1-1 salátalevelet fektetünk, ezekre tesszük a zöldségeket és a húst. Elkezdjük feltekerni, majd behajtjuk az oldalakat és befejezzük a göngyölést. Az összes tekerccsel megismételjük a folyamatot.