Jelenlegi hely

Nyers ételek

Jelenlegi hely

Gazpacho leves

Hozzávalók

Napraforgó hidegen sajtolt olaj BIO 1 l
  • 4 szem érett paradicsom
  • 2 közepes uborka, meghámozva
  • 1 fél lilahagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 karika erős paprika (vagy chili)
  • 1-2 evőkanál Biopont hidegen sajtolt olaj 
  • pár levél petrezselyem,
  • pár levél bazsalikom,

  •  

Betétnek tetszés szerint apróra vágott zellerszár, paradicsom, paprika, uborka, csírák.
 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Gazpacho leves

A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk. Hétköznapi fogyasztáshoz lazán turmixoljuk össze az egészet, nem túl simára, és már ehetjük is. Felkockázott uborkát, paradicsomot, paprikát és csírát készítsünk a tányér mellé levesbetétnek

Ha van egy kicsit több időnk, akkor a következőképpen készítsük el:
A hozzávalók 3/4-ed részét tegyük csak bele a turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Ezután apránként tegyük bele az olajat, így egy selymes, krémes állagú alap jön létre. Ekkor sózzuk, és ha túl sűrű, akkor egy kevés vizet is tehetünk hozzá.
Ezután tegyük bele a maradék zöldségeket, de ekkor már csak pulzáló funkcióval keverjük, hogy az így utólag beletett zöldségek kicsit darabosak maradjanak. Így lesz egyszerre lágy és krémes, ugyanakkor kicsit darabos, mégsem ropogós. Levesbetétet itt is kínálhatunk mellé, külön tányérban szépen elrendezve.
Tálalás előtt hűtőbe lehet tenni, kánikulában üdítő ínyencség!

Jó étvágyat!