Receptek
Köretek
Gombás rizottó
Hozzávalók
· 1 csésze Biopont fehér rizs,
· 20 dkg vékonyra szeletelt gomba,
· 6 dl forró zöldségleves,
· ½ dl száraz fehérbor,
· só,
· fehér bors,
· parmezán,
· 1 kisebb méretű póréhagyma
· növényi margarin
Elkészítés
A póréhagymát felkarikázzuk, kevés növényi margarinon a tűzhelyre tesszük, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, elforr a leve. A riszt kicsit megpirítjuk, de nem várjuk meg, hogy megbarnuljon. Folyamatos kevergetés mellett ráöntjük a zöldséglevet kis adagokban. Két adag zöldséglé között hozzáöntjük a fehérbort. Ha az összes lé a rizsre került, hozzákeverjük a gombás-hagymás elegyet, pár percig még főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet, megszórjuk kevés parmezánnal, és pár percre lefedjük tálalás előtt.
Ajánlott termékek