Receptek

Nyers ételek

Citromos avokádó leves

Citromos avokádó leves
Hozzávalók
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb avokádó,
  • ¾ uborka,
  • 1 zellerszár,
  • 1 citrom kifacsart leve,
  • 1 kis csokor friss zöld koriander,
  • 1 kávéskanál őrölt kömény,
  • 1 kávéskanál őrölt koriander,
  • 1 kávéskanál só,
  • 3-4 dl víz (attól függően, milyen sűrűségűre szeretnénk a levest),
  • 10 dkg mandula,
  • citromlé,
  • pár csepp stevia
Elkészítés

Minden hozzávalót tegyünk turmixgépbe és turmixoljuk simára. Adjunk még hozzá vizet, ha túl sűrű lenne. A mandulás öntethez a mandulát is turmixoljuk simára kevés vízzel, ízesítsük citromlével, steviával. A levest öntsük tálkákba és díszítsük mandulából készült öntettel, apróra vágott korianderrel. A mandula „tejfölt” ne használjuk fel mind, de ennél kevesebbet nem érdemes készíteni, mert a turmixgép nem keveri simára. A maradékot tegyük el, bármilyen krémlevesre vagy salátára rá lehet csurgatni.