Receptek
❄ Közeleg a Tél! ❄
Cékla puding kuszkusszal
Hozzávalók
- 1 dl Isola Bio Rizs tejszín
- 5 db tojás
- 25 dkg Vegabond kuszkusz
- 1 db citrom
- 0,5 kg cékla
- 1 evőkanál aprított metélőhagyma, petrezselyem
- 1 evőkanál Biopont margarin
- 2 dl joghurt
- Biopont ételízesítő
- só, bors
Elkészítés
Ételízesítővel fűszerezett vízben főzzük meg a céklákat, hagyjuk kihűlni, majd tisztítsuk meg és pürésítsük össze. A metélőhagymát, és a petrezselymet aprítsuk fel. A rizstejszínt és a tojásokat hozzáadjuk a péphez és jól összekeverjük. Egy citrom levét belefacsarjuk, majd sóval, borssal és nádcukorral ízesítjük. Előre kimargarinozott csészékbe egyharmad magasságig tesszük a céklapürét. Vízzel félig felöntött tepsibe tesszük őket, majd 180°C fokon előmelegített sütőben sütjük 30 percig. A kész pudingot kuszkusszal kínáljuk.
Ajánlott termékek