Receptek
❄ Közeleg a Tél! ❄
Karácsonyi halászlé
Hozzávalók
- 1,1 l víz
- 2 db paradicsom
- 60 dkg halszelet (ponty, busa)
- 1 teáskanál egész feketebors
- 1 db paprika
- 4 fej vöröshagyma
- 7 púpozott teáskanál Biopont fűszerpaprika
- 0,5 l víz
- 40 dkg halfilé
Elkészítés
A halszeleteket és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, majd a paprikát, a vöröshagymát és a paradicsomot apróra vágjuk. Ezután egy lábasba tesszük, ízesítjük és vízzel felöntjük. Közepes lángon kb. 45 percig főzzük míg a hozzávalók szét nem főnek, majd átpasszírozzuk és visszaöntjük a fazékba.
A 40 dkg halfilét tetszés szerinti csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az alapléhez,végül a fél liter vízzel felöntjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.