Receptek
Gluténmentes ételek
Sütőtökös gnocchi
Hozzávalók
-
200 g megtisztított sütőtök
-
150 g burgonya
-
120 g Biopont szőlőmagliszt
-
a nyújtáshoz 60 g kölespehely
-
1 lapos teáskanál Biopont útifű maghéj
-
1 tojás
-
só,
-
bors,
Elkészítés
A sütőtökt tisztítás után felszeleteljük és kimagozzuk. 40-45 perc alatt puhára sütjük 200 fokon, héjával lefele. A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet az utifűmaghéjjal és a kölespehellyel elkeveerjük. A sütőtök húsát kivájjuk, miután kihűlt, majd összetörjük a krumplival együtt. Hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük, majd tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastag hengereket formázunk, majd feldaraboljuk 2-3 cm-s darabokra.Villával csíkokat vájunk beléjük, majd lobogó vízbe tesszük. Ha feljönnek a víz felszínére szűrőkanállal kiszedjük.