Receptek
Olaszos kenyér
-
30 dkg Biopont Durumbúzaliszt sima
-
2 teáskanál só
-
3 dl víz
-
2 evőkanál olívaolaj
-
2 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál szárított bazsalikom
-
5 dkg apróra vágott olajbogyó
-
3-5 dkg aszalt paradicsom (apróra vágva)
A lisztet elkeverjük a sóval egy edényben. Hozzáöntjük a vizet és az olajat, majd belemorzsoljuk az élesztőt és dagasztani kezdjük a tésztát. Ha összeállt belegyúrjuk a bazsalikomot, az olajbogyót és a paradicsomot. Letakarjuk és 35 percig hagyjuk kelni.
Ha letelt az idő, óvatosan átgyúrjuk és újabb 15 percig kelesztjük. A megkelt újra átgyúrjuk, veknit formázunk belőle, betakarva újabb 50-60 percig kelesztjük.
A sütőt 220 °C-ra melegítjük, és beletesszük a tepsit melegedni. A megkelt tésztát a forró tepsire tesszük, a tetejét bevágjuk, és a forró sütőbe toljuk. A sütő aljába fémedényben 2 dl forró vizet öntünk, és becsukjuk a sütő ajtaját. Kb. 40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.