Receptek
Kenyerek
Chapati
Hozzávalók
· 180 g Biopont teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
· 1 teáskanál só
· forró víz
· növényi margarin kenéshez
Elkészítés
A lisztet sóval és forró vízzel összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
8-10 db egyenlő részre osztjuk, és gombócokat gyúrunk belőlük, majd lepényekké alakítjuk. Egy serpenyőt a tűzhelyre teszünk melegedni. Ha eléggé felmelegedett, a tészták mindkét oldalát 1-2 perc alatt megpirítjuk, míg hólyagosodni kezd. Ezután nyílt lángban pár gyors mozdulattal megforgatjuk, ettől különleges ízt kap és szépen kettéválik. Mindkét felet megkenjük a vajjal és tálalásig letakarjuk.
Ajánlott termékek