Receptek
Őszi finomságok
Céklafasírt
Hozzávalók
- 250 g cékla
- 250 g édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszer ízlés szerint (só, bors, esetleg fasírt fűszerkeverék)
- 1 db tojás
- 1 db zsemle felaprítva
- 2 ek Biopont zsemlemorzsa
- 2 evőkanál Biopont finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 dl Biopont napraforgó olaj
Elkészítés
A céklát és a burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük. A fokhagymát felaprítjuk. Hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és fűszerezzük. A liszttel és a további zsemlemorzsával jól formázható masszát hozunk létre, majd golyókat formázunk. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket, majd bő, forró olajban kisütjük a golyókat.
Ajánlott termékek