Jelenlegi hely

CSÖKKENŐ TÁPANYAGTARTALMAK

A brit kormány saját tudományos felmérése szerint nagyarányú tápanyag-veszteség tapasztalható a nem organikus termesztésű zöldségek esetében. 1940 és 1991 között például a jellegzetes angol krumpli 47 %-ot veszített réz-, és 45-ot a vastartalmából. A répák 75 %-kal kevesebb magnéziumot, a brokkolik ugyanennyivel kevesebb kalciumot tartalmaznak. A tendencia hasonló a vitaminok esetében is. Egy kanadai tanulmány szerint 1951 és 1999 között a burgonyák elveszítették teljes A-vitamin tartalmukat és 57 %-kal kevesebb C vitamint tartalmaznak. Egy mai vásárlónak 8 darab narancsot kell megennie ahhoz, hogy ugyanannyi C vitaminhoz jusson, mint a nagyszülei tették 1 db narancs elfogyasztásával. Mindezek az agrokémiai forradalom kétségtelenül nagyon komoly problémákat okozó hatásai.