Receptek
Desszertek
Kakaós piskótatekercs
Hozzávalók
A piskótához
- 10 dkg Biopont finomliszt
- 8 dkg porított nádcukor
- 5 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg Biopont kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez
- 10 dkg margarin
- 1 db tojás
- 3 dl Isola Bio natúr rizsital
- 5 dkg Biopont finomliszt
- 2 dkg porított nádcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és a tojásfehérjéből készült habot hozzátesszük. A kakaós masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15 percig 180 fokon sütjük előmelegített sütőben. Amikor elkészült, melegen sütőpapír segítségével felcsavarjuk. Ezután elkészítjük a krémet. A margarint a 8 dkg porított nádcukorral összekavarjuk, majd a krém hozzávalóit összefőzzük és hagyjuk kihűlni. Ha mindkettő kész, keverjük össze. A piskótát lassan kitekerjük és megtöltjük a krémmel, majd ezután finoman felcsavarjuk.