Jelenlegi hely

Desszertek

Jelenlegi hely

Túrós batyu

Hozzávalók / 4 adag

Mazsola BIO 250 g

A tésztához:

  • 60 dkgBiopont finomliszt,
  • 3,2 dl tej,
  • 1 tojás,
  • 1 mokkáskanál só,
  • 3 ek (nyírfa)cukor,
  • 8 dkg vaj,
  • 2,5 dkg friss élesztő

A töltelékhez:

  • 40 dkg túró (ha van idő, áttörve)
  • 2 csapott ek. búzadara,
  • 4 ek cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • citromlé,
  • 10 dkg Biopont mazsola,
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje habbá verve (ha nincs idő, egyben ;-) )
5
Átlag: 5 (1 szavazat)

További Desszertek

Elkészítés

Túrós batyu

A tészta hozzávalóit a vaj kivételével kenyérsütőbe teszem, 10 perc keverés után hozzáadom a vajat. 2x keverem, majd duplájára kelesztem.

Összeállítom a tölteléket. Összeállítom a túrós batyukat, a felvert tojássárgájával megkenem, 180 C-os sütőben 15 percig sütöm.

Másnap is ugyanolyan puha.

Jó étvágyat!

 

A receptet nagyon köszönjük maminti_1762-nek!

További Desszertek

Jó étvágyat!