Jelenlegi hely

Desszertek

Jelenlegi hely

Rozstallér

Hozzávalók

Rozstallér

· 2 csésze Biopont rozspehely

· 2 csésze Biopont durum búzaliszt

· 3 kanál Biopont mazsola

· ½ bögre Biopont napraforgóolaj

· ½ citrom leve

· 1 kiskanál szódabikarbóna egy kevés vízben feloldva

· ½ bögre méz

· csipet fahéj

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elkészítés

Rozstallér

A rozspelyhet forrásban levő vízzel leforrázzuk, annyival, amennyi éppen ellepi, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a mazsolát, az olajat, a citromos vizet és a mézet. Végeredményben egy elég híg keveréket kapunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, melyeket kicsit lelapogatva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. Nem kell figyelnünk, hogy ne érjenek össze, mivel nem fognak már nőni. Ha kevésbe sikerülnek laposra, félidőben megforgatjuk őket és visszatesszük a sütőbe. Előmelegített légkeveréses sütőben, kb. 200 fokon sütjük megközelítőleg 12 percig.

Jó étvágyat!