Receptek
Nyers ételek
Magyaros hajdina pástétom
Hozzávalók
- 20 dkg 1 napig csíráztatott Vegabond hajdina
- 3-4 gerezd fokhagyma
- pár levél petrezselyem
- pár csepp citromlé
- 10 dkg őrölt tökmag
- 1 teáskanál só
- 1-1 teáskanál fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt fekete bors
- késhegynyi őrölt erős paprika
- ½ avokádó (elhagyható)
Elkészítés
A hajdinát kevés vízzel, a fokhagymával, petrezselyemmel simára turmixoljuk, majd kiöntjük egy tálba. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, a tökmagot és a fűszereket, jól elkeverjük. Ha van otthon avokádó, villával bele lehet törni, sokkal lágyabb, krémesebb, finomabb lesz így a krém. Zöldségekre vagy kenyérre lehet kenni, paprikába tölteni, salátába csomagolni. Hűtőszekrényben 1 napig tárolható.
Ajánlott termékek