Receptek
Ünnepi Brokkoli
- 50 dkg brokkoli
- 1 kk. só
- 1 ek. Biopont hidegen sajtolt olaj
a mártáshoz:
- brokkoli szára
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 20 dkg áztatott Biopont napraforgómag
- 2 db paprika
- ½ hámozott cukkíni
- ½ fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet só
- 1 tk. citromlé
- 1 tk. Biopont agave szirup
- 1 mk. őrölt kömény
- 1 kk. majoránna
A brokkolit rózsáira szedjük, a puha szárát levágjuk, félretesszük a mártáshoz. (a nagyon vastag, kemény szár-részt kidobjuk). A kicsi brokkoli rózsákat megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, kézzel kicsit átforgatjuk. Vághatjuk kisebb darabokra, hogy kényelmesebb legyen a fogyasztása.
A mártáshoz a brokkoli levágott szárát, a sárgarépát, fehérrépát és a beáztatott napraforgó magot aprítógépben morzsásra aprítjuk, félretesszük.
A mártás többi hozzávalóját turmixgépben vagy botmixerrel simára keverjük. Hozzákeverjük a magos-morzsás masszához, jól elvegyítjük.
A magtejfölhöz turmixgépben a hozzávalókat simára keverjük. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy egy tejfölsűrűségű szószt kapjunk.
A brokkoli virágait lazán hozzákeverjük a mártáshoz. Egy nagyobb pogácsa szaggató segítségével lapos hengert formázunk a tányérra, meglocsoljuk a tejföllel, és saláta levelekkel díszítjük. A maradék tejfölt külön tálaljuk.