Receptek
Saláták
Kelbimbós-mogyorós saláta
Hozzávalók
- 50 dkg kelbimbó
- 1 nagyobb marék földimogyoró
- 1 nagyobb marék aszalt sárgabarack
- 1 apróra vágott, kisebb lila hagyma
- 1 narancs reszelt héja
- 1-2 evőkanál Biopont agave szirup
- 3-4 evőkanál Biopont napraforgó olaj
- 3-4 evőkanál almaecet
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A kelbimbót vékonyra csíkozzuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük. Az öntethez összekeverjük az olajat, az agave szirupot és az ecetet,aztán sózzuk, borsozzuk. A mogyorót 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, tiszta konyharuhára borítjuk, és ledörzsöljük róla a héját. Nagyobb lyukú szűrőn átszitáljuk, hogy minden felesleges héjat eltávolítsunk, majd felaprítjukA sárgabarackot is felvágjuk. Az öntetet összekeverjük a kelbimbóval, megszórjuk a barackkal, a hagymával,és a mogyoróval. Végül ráreszeljük a megmosott narancs héját, és tálaljuk.
Ajánlott termékek