Receptek
Levesek
Medvehagyma krémleves
Hozzávalók
• 1 cs medvehagyma
• 1 póréhagyma
• 1 krumpli
• só,
• bors,
• szerecsendió
• 1 ek margarin
• 2 ek olívaolaj
• 2 dl Isolabio rizs tejszín
Elkészítés
A póréhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a krumplit pedig felkockázzuk. A medvehagymát felaprítjuk. A margarint az olajjal felmelegítjük és a hagymát megpároljuk rajta, majd hozzáadjuk a medvehagymát is. Ízlés szerint fűszerezzük. Beletesszük a krumplit is, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és Biokert fűszerkeverékkel ízesítjük. Ha a krumpli megpuhult turmixgéppel, vagy botmixerrel pürésítjük majd újra a tűzhelyre tesszük és összefőzzük a tejszínnel. Levesbetétként kölesgolyót használjunk!