Receptek
Gyümölcsös-zabkorpás lepény
· 1-2 evőkanál rum, vagy néhány csepp rumaroma
· 1 kiskanál sütőpor
· 25 dkg Biopont zabkorpa
· 15 dkg Biopont Graham-liszt
· 1 darab citrom reszelt héja
· 4 darab tojás
· 3 evőkanál édesítőpor (porállagú, nem kristályos)
· 50 dkg meggy
· 50 dkg cseresznye
· 5 dkg Biopont kókuszreszelék
· 25 dkg növényi margarin
· Biopont kakaópor ízlés szerint
A gyümölcsöt kimagozzuk, lecsöpögtetjük. Egy nagyobb, peremes tepsit Biopont margarinnal kikenünk. A maradék margarint először magában felhabosítunk, majd az édesítőporral elkeverjük. A tojásokat egyesével beleütjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zabkorpát a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd a rummal együtt, kanalanként a tojásos-margarinos masszába forgatjuk. Egyenletesen a kikent tepsibe nyomkodjuk, a gyümölcsöket rászórjuk.
A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, végül közepesen forró sütőben kb. 35 perc alatt aranysárgára sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben