A KRISTÁLYOK ENERGIÁJA

Lélekpont - teljesség útján

A KRISTÁLYOK ENERGIÁJA

A kristályok és ásványok nem csupán passzív információhordozók, hanem környezetükkel aktív szubatomi információcserét is folytatnak, vagyis rezgésükkel adatokat közölnek, illetve a környezetükből származó rezgések rájuk hatást gyakorolnak. Ennek következtében eredeti tulajdonságaik a külső erők hatására módosulhatnak. Ezért is rendkívül fontos, hogy megfelelően gondozzuk és tisztítsuk kristályainkat.

A kristályok és ásványok nem csupán passzív információhordozók, hanem környezetükkel aktív szubatomi információcserét is folytatnak, vagyis rezgésükkel adatokat közölnek, illetve a környezetükből származó rezgések rájuk hatást gyakorolnak. Ennek következtében eredeti tulajdonságaik a külső erők hatására módosulhatnak. Ezért is rendkívül fontos, hogy megfelelően gondozzuk és tisztítsuk kristályainkat.

 

Problémát a kristályok információcseréből adódó változékonysága mindenekelőtt a kristálygyógyászat terén okozhat. Az orvoslásnak ez az ága ugyanis a kövek saját, eredeti információinak felhasználásával gyógyít. Ezek az információk a kőből természetesen soha nem vesznek el, csupán módosulnak, amikor egyéb, külső információk társulnak hozzájuk. Ennek eredményeképpen a kő már nem a kívánt és elvárt módon hat, ezért eredeti állapotát és tulajdonságait a felvett információk eltávolításával lehetőség szerint helyre kell állítani.

A kristályokat természetesen nemcsak az idegen, a gyógyhatás szempontjából esetleg káros információktól kell megtisztítani, hanem a külső szennyeződéstől is. Az energetikai tisztítást ezért minden egy mechanikusnak kell megelőznie.

 

A KRISTÁLYOK FIZIKAI TISZTÍTÁSA

A fizikai tisztítás a kövekre rakódó felszíni szennyeződés eltávolítását jelenti. Erre minden újonnan vásárolt, szennyezett vagy testtel érintkező kristály esetében sort kell keríteni. A tisztítás módja természetesen mindig a tisztítandó kőtől függ. A könnyen sérülő (törékeny vagy puha, karcolódó) ásványokat csak puha ecsettel, a szilárdabbakat, keményebbeket mosogatókefével vagy körömkefével, illetve kendővel is meg lehet tisztítani. A makacs szennyeződések (például a kőre tapadt verejték vagy zsír) vízzel, sőt megfelelő tisztítószerrel is eltávolíthatók. Ez alól természetesen kivételt jelentenek a vízben oldódó, valamint a vízre érzékeny kövek.

Megkülönböztetett gondoskodást igényelnek a bőrrel érintkező drágakő-, illetve arany- és ezüstékszerek. Ezek tisztításához feltétlenül érdemes szakember tanácsát kikérni. A masszázshoz, valamint a drágakővíz-készítéshez használt köveket a mechanikus tisztítást követően fertőtleníteni is kell. A fertőtlenítés az esetek nagy részében alkohollal történik, ám a vízre érzékeny ásványok ez alól is kivételt jelentenek. Fertőtlenítéshez elegendő a köveket alkoholos kendővel áttörölni, majd leöblíteni, mert az alkoholba áztatás egyes köveken maradandó felületi elváltozásokat okozhat. Az érzékeny kövek fertőtlenítő füstöléssel vagy megfelelő hőhatással csírátlaníthatók.

A fizikai tisztítás után arra is sort kell kerítenünk, hogy gyógy-, valamint ékköveinkből az idegen, károsan ható, illetve a kő eredeti energiáját gyengítő vagy semlegesítő információkat eltávolítsuk, továbbá lehetővé tegyük, hogy kövünk a saját energiáival minél rövidebb idő alatt ismét feltöltődjön. Erre szolgál az…

 

A KRISTÁLYOK ENERGETIKAI TISZTÍTÁSA

Az energetikai tisztítás első mozzanata a kő kiürítése, vagyis a benne elraktározott idegen információk eltávolítása. Ennek legegyszerűbb módja az, ha a követ legalább egy percen keresztül hideg vízsugár alá tartjuk. A víz áramlása a kőtől energiát von el, s ezzel együtt kövünket rengeteg információtól is megszabadítja. A vízben oldódó kövek esetében ez a megoldás természetesen szóba sem jöhet. Ősidőktől fogva ismertek bizonyos kristályok, amelyeket hagyományosan tisztító hatásúnak tartanak. Az egyik (és talán legkönnyebben hozzáférhető) ilyen kristály a só. Minthogy azonban a só igen nagy erejű tisztítószer, kristályainkat nem tanácsos közvetlenül sóba ágyazva vagy sós vízbe helyezve tisztítani, és az sem mindegy, hogy – akár csak közvetve is – mennyi időre hagyjuk őket só-ágyukban. A gyakorlat azt mutatja, hogy még a nagy igénybevételnek kitett, gyógyításra vagy masszázsra rendszeresen használt kristályok is tökéletesen kiürülnek három-négy óra alatt, ha üvegtálkában egy nagyobb, sóval töltött tálba helyezzük őket. A másik tisztító hatású kristály az ametiszt. Az ametisztdarabra vagy drúzára helyezett követ az apró, hegyes kristálytűkből áradó tisztító energia átjárja, s a benne elraktározódott idegen információkat kioltja. Ez az eljárás sokkal kíméletesebb, mint a sófürdő, ezért a tisztítandó kövek akár 12 órán át is az ametiszten maradhatnak. A felesleges információkat köveinkből a fentieken kívül a napsütés energiája is eltávolítja, illetve célzott füstöléssel, valamint bizonyos hangrezgésekkel is jó eredményt érhetünk el.

 

A KÖVEK FELTÖLTÉSE

Miután energetikailag megtisztítottuk, fel is kell töltenünk köveinket, ha mielőbb használatba szeretnénk őket venni. Erre szintén többféle módszer kínálkozik. A legegyszerűbb, szintén hosszú hagyományra visszatekintő mód a kövek felmelegítése, például napfénnyel (erre a felkelő és lenyugvó nap fénye a legalkalmasabb) vagy saját testünk melegével. Hő hatására a kristály atomjainak elektronjai gyorsabban kezdenek rezegni, ami a kő energiaszintjét növeli.

Különösen a test folyadékháztartására ható kristályok esetében jelent kitűnő megoldást a kristály holdfényben történő feltöltése. A kő energiaszintjére a legjobb hatást ez esetben a telihold gyakorolja. Kristályaink feltöltésére kiválóan alkalmas a semleges energiát sugárzó, tűszerű kristálycsúcsokból álló hegyikristály-csoport is. Ebben az esetben természetesen ügyelni kell arra, hogy maga a hegyikristály is tiszta és minden idegen energiától mentes legyen!

A fentiek szerint karbantartott kristályok és ásványok gyengéd és harmonikus energiájukkal már hasznos segítséget nyújtanak a gyógyításban és az egészség megőrzésére irányuló drágakőkúrákban. - Makra Júlia