Tejszínes-pestos csirke

Receptek

Főételek

Tejszínes-pestos csirke

Tejszínes-pestos csirke
Hozzávalók

· 50 dkg csirkemell,

· 4 ek sűrített paradicsom,

· 5 ek Isola Bio rizstejszín,

· 1 cs újhagyma zöldje,

· 2 gerezd fokhagyma,

· bazsalikom,

· 3 ek saját készítésű pesto (bazsalikom, fokhagyma, parmezán sajt, fenyőmag, olívaolaj, só és bors)

· Biopont napraforgó olaj

Elkészítés

A csirkemellet megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagyma zöldjét felaprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagyma zöldjét, majd hozzáadjuk a csirkemell kockákat, és addig sütjük, míg megpirunak. A rizstejszínt a sűrített paradicsommal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal és 1 evőkanál pestoval elkeverjük, majd a csirkemellre öntjük. A szószt a hússal addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul. Miután levettük a tűzhelyről hozzákeverjük a maradék 2 evőkanál pestot is. Burgonyával vagy tésztával tálalhatjuk.