Receptek

Nyers ételek

Élő pizza

Élő pizza
Hozzávalók

Az alaphoz:

Paradicsom szósz 

  • 3 db friss paradicsom
  • 2 db aszalt paradicsom
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 puha, magozott datolya (ez elhagyható) 

Zöldségek:

avokádó, paprika, paradicsom, csírák, friss, zöld fűszerek

Elkészítés

Az alapja aszalvány, amit már jóval korábban el lehet készíteni, becsomagolva sokáig eláll. A szósz és a feltét pedig frissen készül.

A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a megőrölt magokkal. Ízesítjük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. 3 kerek lapot formázunk, majd 42 C fokon 6 óra alatt aszalógépben kiszárítjuk. A lap széle legyen vastagabb, a belseje vékonyabb. Használhatunk légkeveréses elektromos sütőt is, ebben az esetben állítsuk 50 C fokos hőmérsékletre, és ujjnyira hagyjuk nyitva az ajtaját, hogy a száradáskor felszabaduló pára el tudjon távozni. A szószhoz a hozzávalókat kevés vízzel összeturmixoljuk. Rásimítjuk a pizza lapra. Kockára vágott zöldségekkel, csírákkal, zöld fűszerekkel tálaljuk.