Receptek
Élő pizza
Az alaphoz:
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg cékla
- 5 dkg lilahagyma
- 15 dkg őrölt Biopont lenmag
- 5 dkg őrölt Biopont napraforgó mag
- 2 kávéskanál só
- 1,5 dl víz
Paradicsom szósz
- 3 db friss paradicsom
- 2 db aszalt paradicsom
- 5 levél friss bazsalikom
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 puha, magozott datolya (ez elhagyható)
Zöldségek:
avokádó, paprika, paradicsom, csírák, friss, zöld fűszerek
Az alapja aszalvány, amit már jóval korábban el lehet készíteni, becsomagolva sokáig eláll. A szósz és a feltét pedig frissen készül.
A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a megőrölt magokkal. Ízesítjük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. 3 kerek lapot formázunk, majd 42 C fokon 6 óra alatt aszalógépben kiszárítjuk. A lap széle legyen vastagabb, a belseje vékonyabb. Használhatunk légkeveréses elektromos sütőt is, ebben az esetben állítsuk 50 C fokos hőmérsékletre, és ujjnyira hagyjuk nyitva az ajtaját, hogy a száradáskor felszabaduló pára el tudjon távozni. A szószhoz a hozzávalókat kevés vízzel összeturmixoljuk. Rásimítjuk a pizza lapra. Kockára vágott zöldségekkel, csírákkal, zöld fűszerekkel tálaljuk.